Wisten jullie al, dat de voeten ons in een leven gemiddeld zo'n 4 keer rond de aarde dragen?
Dat vrouwen per week 160 minuten aan lichaamsverzorging besteden, waarvan slechts 16 minuten aan hun voeten??
Tijd dus om ze eens goed te verwennen!
Als jullie ook nog een leuke voeten-verwentip voor ons hebben, of oplossingen voor voetkwaaltjes, horen wij dit graag. Uiteraard wordt iedere bruikbare tip met naamsvermelding direct geplaatst.

So take care of your feet ...

 
Driekwart van alle vrouwen heeft last van hardnekkige eeltvorming onder de voeten.
Probeer eens dit recept:
Stamp wat aspirientjes fijn en voeg er zoveel citroensap en water bij dat er een pasta ontstaat. Doe wat van de pasta op een schoon doekje en smeer de eeltplekken ermee in. Wikkel er een warme lap omheen en laat het mengsel een kwartier inwerken. Verwijder het boterzacht geworden eelt met een puimsteentje en spoel de huid enkele malen met warm water af.
(James Mackintosch, Amerikaanse voetspecialist)
Tegen schimmelinfecties, zoals 'kalknagels' wil nog wel een Vicks VapoRub helpen. Een pedicure heeft dit bij haar klanten getest en het werkte. Eigenlijk is dit product bedoeld om op je borst te smeren bij verkoudheid, maar probeer het eens uit bij kalknagels, het kan volgens de dermatologen geen kwaad!
(Van lichaamstaal.com)
Een voetbad met een beetje soda is heerlijk verfrissend en een oppepper voor vermoeide voeten.
(Tip van Oma)
Heb je een blaar gevuld met vocht, dan kun je het volgende doen:
Neem een dunne naainaald, maak hem steriel (b.v. even in kokend water leggen) en haal er een naaigaren van ca 5 cm door.Steek nu voorzichig met de naald door de blaar en aan de tegenoverliggende kant weer eruit. Let op, dat je niet in de huid van de voet steekt! Laat het garen ca 1 uur in de blaar zitten. All het vocht kan nu uitlopen. Trek daarna het garen langzaam eruit. Op deze manier wordt de huid van de voet niet beschadigd en ben je snel van de blaar af.
Dit lijkt nogal pijnlijk, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen, dat je helemaal niets voelt
(Waltraut Kristyn, mijn moeder...... en het doet echt geen pijn, ze deed het vaak bij mij).
Het is bekend, dat French Manicure voor een natuurlijk uiterlijk van de vingernagels zorgt.
Maar je kunt deze manier van lakken ook toepassen op de teennagels. Deze trend is gespot bij de voormalige Spice Girl Gerry Halliwel. Doe hetzelfde als bij de French Manicure voor vingernagels (set verkrijgbaar bij o.a. Etos) , breng alleen de witte nagellak met een fijn penseeltje (Hobbyzaak) op volgende manier aan: Trek een dunne lijn van links naar rechts langs de bovenste nagelrand. Het kost wel wat moeite, maar het resultaat is gigantisch.
Veel mensen hebben last van tenen die over elkaar liggen. Dit komt meestal door te nauwe schoenen en / of sokken.
Probeer in dit geval toch eens een paartje teensokken. De tenen komen vanzelf weer in de juiste positie te staan en ook al zou je willen, het lukt niet meer om ze over elkaar te krijgen!
(hier kwam een vriendin van mij achter)
Wist je al, dat aan de stand van de tenen en hun vorm af te lezen is, wat voor een karakter of bepaald gedrag iemand heeft? Mensen met kromme tenen bijvoorbeeld kunnen er niet zo goed tegen als er druk op hen wordt uitgeoefend.
Meer weten? Kijk dan op www.tenenlezen.com (Er is ook een boek over dit thema verkrijgbaar)
Voeten hebben ongeveer 250.000 zweetkliertjes en produceren per dag een eierdopje zweet. Het is dus niet zo verbazend, dat transpirerende voeten en zweetvoeten een vaak voorkomend kwaaltje is. Hier een verzameling van nuttige tips:
  • Transpirerende voeten na het wassen insmeren met azijnwater
  • Probeer eens gedroogde bladeren van de eikeboom of wilg in de schoenen te leggen
  • Was de voeten met een aftreksel van eikenschors en als je geen teensokken bij de hand hebt, leg dan kleine wattenpropjes tussen de teenen voor je de sokken aantrekt.
  • Ee heel oud middel tegen zweetvoeten is het nemen van een koud of heet voetbad met zeezout. Warme melk met een uitgeperst teentje knoflook erin is ook een beproefd recept
  • Als je echter wel een paartje teensokken bezit kan je het volgende doen: Smeer je voetzolen en tenen en vooral de teentussenruimtes in met talkpoeder, of wat nog makkelijker is bespuit ze met 24 uur deodorant (dit moet een droogpoeder deo zijn b.v. van Rexona). Trek nu je teensokken aan en vergelijk 's-avonds zelf het resultaat!
Teensokkenfan Sanne heft ook nog een mooie tip voor jullie:
Last van zweetvoeten? Was de voeten niet met zeep, maar haal de vingers onder de waterstraal tussen de teenen door. Na het droogen (ook tussen de teenen) wrijf de voeten in met kampferspiritus (is goedkoop en te halen bij de apotheek). Dit is een heftigruikend spulletje, gebruik daroom een schone verfkwast om het te verdelen over de voeten en tussen de teentjes. Katoenen of wollen sokken aan en de eerste dag al is het verschil merkbaar. Doe dit de eerste week iedere dag, daarna volstaat 2x per week. Succes !
Hier nog een recept voor een heerlijke voet verwen massage:
Vul een grote glazen kom 1/3 met knikkers en voeg warm water toe, zodat je voeten onder water staan. Doe er een handje zout en ca. 4 druppels essentiele olie bij. Beweeg je voeten zachjes over de knikkers voor een kalmerende massage. Na ongeveer 10 minuten weken zullen je voeten weer als nieuw aanvoelen!
(www.voeten.pagina.nl)
Hier zijn 5 oefeningen van Barbara Symons:
- Schud je voeten zoals je je vingers zou schudden om de strakke spieren te lossen en te relaxen.
- Zit op de grond met de voeten recht naar voor gestrekt. Krul de tenen naar onder, met de hiel op de vloer en draai de voeten naar binnen. Hou deze positie voor een tweetal tellen vast. Rust even uit en herhaal de oefening 10 maal.
- Om de voet- en teenspieren te versterken kan men proberen knikkers met de tenen op te rapen
- Probeer zoveel mogelijk te wandelen: wandel naar je werk, gebruik de trap ipv de lift,...
- Hou je voeten parallel naast elkaar en recht naar voor als je wandeld en last but not least: Zorg ervoor dat je partner je voetjes af en toe verwent met een heerlijke massage.
Als je last hebt van wintertenen, kun je er elke morgen overheen plassen. Het klinkt best vies, maar in de douche is dit best te doen.
Het helpt echt !!!
Esther van den Esschert

Tip van ons: Heb je heel veel last van wintertenen of reuma aan de voeten trek dan een paar teensokken aan en dompel de voeten in ochtend urine. Wikkel een huishoud folie er omheen en trek een gewone wollen sok aan. De ochtend urine kan nu ook vooral tussen de tenen goed in de huid trekken. Probeer de sokken een half uurtje of langer aan te houden.

Een effectief, eenvoudig en goedkoop middel tegen vermoeide voeten is yoghurt. De yoghurt zorgt niet alleen voor een rustgevend gevoel en verkoeling, maar ook dat de zuurtegraad van de huid op peil blijft. Dit voorkomt voetschimmels, infecties en exceem. Zorg ook dat de bovenkant van de voet goed onder de yoghurt zit.
Nicole van Eerdt
Bij alle tips die ik tot dusver gelezen heb, moet jezelf aan de slag of je partner strikken voor een massage.. Vraag eens iets anders op je verjaardag .. de pedicurecheque .. en laat je voeten eens door de prof....de pedicure verwennen.
Verwen uzelf met een paar nieuwe voeten !
Ria Blokzijl, bestuurslid ProVoet
Last van voetzweet en nare geurtjes in je schoenen? Snij een blok zeep in 4 stukjes en plaats 1 zeepstukje in iedere schoen. De zeep trekt alle vieze luchtjes en bacterien uit de schoen en hij ruikt weer lekker fris. Als je de schoen aan wilt doen, plaats het zeepje in een andere schoen.
Na een tijdje verkleurd de zeep en wordt zwart. Nu moet het zeepblokje vervangen worden.
Tip van Jose uit Zeeland
2 Tips van Anne:
Een geweldig middel tegen voetschimmel is T-Tree olie. Wrijf iedere avond voor het slapen een paar druppels pure olie op de voeten ter voorkoming en behandeling. Heerlijk verfrissend en het werkt !

Krijg jij ook van die proefjes dag en/of nachtcreme bij de drogist die je toch nooit gebruikt omdat je eigen creme-pje nou eenmaal prima bevalt ? Gebruik ze om je voeten mee in te smeren s'avonds voor het slapen. Ook de huid van je voeten heeft voeding en vocht nodig.

Een tip om je voeten te verwennen:
Smeer ze in met handcreme en terwijl je dit doet kun je je voeten een massage geven. Als je een handcreme met een lekker geurtje gebruikt, heb je meteen minder last van vieze voetluchtjes.
Paula Klasens
Leuke verwen-tip:
Neem een papaya-vrucht (bij elke marrokaanse winkel voor nog geen euro te koop) en schil hem. Doe hem in een bakje, prak het tot een soort van mousje en doe er een paar eetlepels citroensap bij. Smeer nu het mengsel op je voeten, wacht een kwartiertje en haal alles met een vochtige warme washand eraf.
Je voeten voelen zich nu als princesjes !!!
Natasja van Dijk, Gouda
Nog meer weten over bijvoorbeeld zweetvoeten? Kijk dan eens op www.feelgoodplaza.nl
Last van sterk transpirerende voeten, oksels of handen?
Gebruik het deospray "SYNEO 5", verkrijgbaar in de apothek. Het is niet goedkoop, maar als je het een keer hebt geprobeerd wil je nooit meer anders.
Priscilla Spann
Voor wandelliefhebbers:
Heb je na het wandelen ook zo'n pijn aan je voeten ?? Dan volgt hier de oplossing: Druk zachtjes op je tenen en beweeg er een beetje mee. Doe dit ook bij de rest van je voet, ook bij de hiel. Daarna zet je je voeten in een warme kom met een ontsmettingsmiddel. Droog de voetjes af en trek een paar warme sokken aan. BV: teensokken !!! Je voetpijn is verdwenen !!
Tip van Tiffany
Zweetvoeten-tip van Amarens: Je moet alleen op 24 juni met blote voeten door de ochtenddauw lopen, b.v.b. in een weiland en dan op een stoel gaan zitten en je voeten laten drogen (niet afdrogen !!) Laat de grassprietjes aan je voeten zitten en doe de hele dag geen sokken of schoenen aan en je hebt nooit meer last van zweetvoeten!
(Laten wij het met z'n allen probeeren)
Wij hopen, dat met jullie hulp er nog heel wat voet verwen tips bij zullen komen !!!