Waarom Teensokken?

Wat is het verschil ten opzichte van gewone sokken en warom zijn teensokken zo veel beter voor onze voet?

 

Een voet is zo geschapen, dat hij een enorme bewegingsvrijheid toelaat. Denk eens aan het voetje van een baby, hoeveel zelfs de teentjes bewegen. Eigenlijk is een voet zo flexibel gemaakt, dat hij net zo veel kan bewegen als de hand.

Maar warom hebben zoveel voeten deze bewegingsvrijheid verloren?

Een menselijk lichaam is van nature zeer lenig. Wat betekent, dat het zijn vorm aan uiterlijke omstandigheden kan aanpassen.
Dit is niet alleen maar positief. Persen wij nu jarenlang onze voet in tÈ nauwe sokken en schoenen verliezen ze hun flexibiliteit en bewegingsvrijheid.
Er
ontstaan vervormingen, zoals kromme of over elkaar liggende tenen.
Het lichaamsgewicht wordt dan ook niet meer over de gehele voet gelijkmatig verdeeld.

Normaal gesproken gaat ons hele lichaamsgewicht door het been in de voet en wordt naar de 3 binnenste tenen geleid. De 2 buitenste tenen zorgen voor het evenwicht.
Daarom is het zo belangrijk, dat de gehele voet en alle tenen volledig de grond raken, om zo het gewicht optimaal te verdelen.

Is de voet hiertoe niet in staat, dan moet de rest van het lichaam het gewicht compenseren. (Kromme rug, scheve wervelkolom en een scheve stand van het bekken kunnen er het gevolg van zijn).

 

Teensokken passen zich perfect aan de vorm van een voet aan. Ze omsluiten de voet en de tenen als een tweede huid.
De oorspronkelijke stand van de voet wordt weer hersteld en de tenen hebben een maximale bewegingsvrijheid.

Teensokken voorkomen ook zweetvoeten, omdat de tenen elkaar niet meer raken en de teentussenruimtes (waar men het meeste zweet) droog blijven.

 
De eerste teensokken al in 1880 !
In een gewone sok kunnen met exceem of schimmel geinfecteerde tenen elkaar besmetten.
Verder kan het bovendien erg pijnlijk zijn, als tenen met een likdoorn of eksteroog elkaar raken. Teensokken verhelpen deze problemen!
 

Ook zijn teensokken zeer geschikt voor sport, want ze zijn hygienisch en absorberen erg goed. Omdat ze in een stuk gebreid zijn en geen naad hebben voorkomen ze blaren!!!

Onze teensokken zijn gemaakt van een uniek garen bestaande uit 100% zuiver katoen versterkt met elastan. Hierdoor kan de huid optimaal ademen en de teensokken blijven ook na vaak wassen in een perfecte vorm.

Sokken zijn gemaakt voor schoenen,
Teensokken speciaal voor uw voeten !!!